Čelinac proslavio Dan i krsnu slavu opštine (FOTO/VIDEO)

0
ČELINAC, 26. jula – U opštini Čelinac danas je proslavljena krsna slava i Dan opštine.

Čelinac proslavlja krsnu slavu i Dan opštine - Foto: RTRS

U Čelincu su večeras na svečanoj sjednici Skupštine povodom Dana i krsne slave opštine – Sabora Svetog arhangela Gavrila, dodijeljena opštinska priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama.

FOTO: RTRS

Iz godine u godinu, Čelinac je potpuno promijenio izgled, te je postao napredno mjesto za život, a sve to uz podršku institucija Republike Srpske.

Plaketa opštine Čelinac za doprinos od izuzetnog značaja za razvoj opštine uručena je direktoru Policije Republike Srpske Siniši Kostrešević, dok je zahvalnica za uspješnu saradnju, kao i za donaciju analognog mamografa, uručena je banjalučkom Domu zdravlja.

FOTO: RTRS

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras u Čelincu da prisustvuje obilježavanju Dana i krsne slave te opštine – Sabora Svetog arhangela Gavrila, ali i uspjeha koje ova lokalna zajednica postiže dugi niz godina.

– Ovdje smo sa građanima ove opštine da prikupimo energiju za neke naše buduće pobjede. Čestitam svima Dan opštine. Za svaku lokalnu zajednicu je važan njen dan – rekao je Dodik.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je uvjerenje da će ova opština nastaviti sigurnim putem razvoja, uz snažnu podršku republičkih institucija, kao i do sada.

Realizacija novih projekata slijedi i u narednom periodu.

-Opština Čelinac ubrzano se razvija – rekao je Boris Pašalić, ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, čemu svjedoči i činjenica da je ova lokalna zajednica prije osam godina bila potpuno uništena poplavama. Danas su svi objekti renovirani.

– Nastavljamo u tom pravcu, imamo trenutno brojne investicije ovđe, u planu je dalje uređenje korita rijeke Vrbanje prema Banjaluci, uređenje korita rijeke Јošavke, imaćemo uređenje i ruralnih puteva, vodovoda – rekao je Pašalić.