Čelinac: Povrijeđena u holu škole

0

ČELINAC, 22. novembra – Policija i rukovodstvo Srednjoškolskog centra u Čelincu istražuju okolnosti pod kojima je u srijedu u hodniku te škole povrijeđena Dž.T. (17), učenica trećeg razreda.

Dok se nadležni bave svojim poslom, pojavilo se više verzija o ovoj nezgodi, pa je tako medijima stiglo pismo, u kojem stoji da je tinejdžerku fizički napao učenik B.S. (17), te da je ona, kako se navodi, “imala lakši potres mozga”.

Međutim, profesori smiruju situaciju i tvrde da se ovdje ne radi o elementima vršnjačkog nasilja, već da je B.S. “zapeo za učenicu dok je čučala na hodniku, te je pao preko nje, a ona je tada udarila glavom o beton”.

Dok zvanično ne bude potvrđeno šta se zapravo desilo, saznaje se da su učenici i profesori tinejdžerku smjestili u vozilo kako bi bila odvezena ljekarima, a naši sagovornici iz Čelinca svjedoče da je pokazivala znake mučnine, te da joj se spavalo, no bila je svjesna.

Ono što je sigurno, jeste i da je djevojčica medicinski zbrinuta u Kliničkom centru Banjaluka, a potom i otpuštena na kućno liječenje, objavile su Nezavisne novine.

“U policiji u Čelincu užasnuti su ponašanjem pojedinih učenika i učenica ove čelinačke škole, te su nam kazali da će istraga biti sprovedena i da će biti poduzete sve zakonom propisane mjere kako bi bili kačnjeni počinioci”, stoji u spomenutom pismu, a ime autora poznato je redakciji “Nezavisnih”.

Jelena Ličina, pedagog u Srednjoškolskom centru u Čelincu, kaže da je riječ o nesretnom slučaju, te da se ne radi o vršnjačkom nasilju, kojeg, kako je ona rekla, u ovoj školi nema.

“To je nesretan slučaj, u koji su uključeni i policija i škola”, ističe Ličina, dok Milivoje Pavlović, direktor Srednjoškolskog centra u Čelincu, kaže da ne zna ništa o ovom slučaju, budući da prekjuče, zbog slave, nije radio.

Kako je “Nezavisnim” potvrdio izvor iz spomenute vaspitno-obrazovne ustanove, nakon incidenta, koji se dogodio u srijedu oko deset časova, o svemu je obaviještena majka tinejdžerke.

“Inače, riječ je o učenicima trećeg razreda trgovačke škole. Sve se desilo na početku četvrtog časa, kada su učenici, na hodniku, čekali da dođe profesor. Da li je učenika neko gurnuo ili je on slučajno naletio na nju i pao preko nje, biće utvrđeno, a sumnjam da je bilo namjere”, kaže naš sagovornik iz Srednjoškolskog centra Čelinac.

Što se tiče srednjoškolca koji je u incidentu učestvovao, radnici škole kažu da je on nestašan tinejdžer.

“On je nestašan učenik, nema roditelje, stanuje kod staratelja, prepušten je sam sebi”, ističe naš izvor iz škole.

Bude li utvrđeno da je ovdje, ipak, riječ o vršnjačkom nasilju, biće to drugi slučaj zabilježen u skorije vrijeme, nakon što su početkom ovog mjeseca učenice iz Tuzle vršnjakinji rezale kosu i mučki je napale, a što je izazvalo pravi šok širom BiH.