Čelinac: Održana sjednica Štaba za vanredne situacije

0

ČELINAC, 16. januara – Zbog najavljenih loših vremenskih prilika danas je održana sjednica Štaba za vanredne situacije opštine Čelinac.

Na dnevnom redu sjednice našlo se upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda koje se odnosi na prognozu obilnih padavina u periodu od 16. do 20. januara, kao i instrukcije Republičke uprave civilne zaštite kojima su na osnovu plana odbrane od poplava u Republici Srpskoj obuhvaćene mjere preventivnog djelovanja.

Načelnik opštine Vlado Gligorić istakao je da su u skladu sa najnovijom prognozom, koju je dostavio Republički hidrometeorološki zavod, sve nadležne službe, ustanove i preduzeća stavnjene u pripravnost, te da je na sastanku dogovoreno dalje komuniciranje i rad istih.

”Opština Čelinac je u prethodnom periodu dosta pažnje posvetila pročišćavanju i regulaciji vodotoka, što je već pokazalo pozitivne efekte. Osim toga, investiralo se i u nabavku i servisiranje mehanizacije za rad komunalnih službi i daćemo sve od sebe da na što efikasniji način odgovorimo na potencijalne vremenske neprilike”, rekao je Gligorić, pozivajući istovremeno građane da se jave nadležnim službama u slučaju potrebe.

On je dodao da je služba Civilne zaštite u stalnoj komunikaciji sa nadležnim republičkim institucijama i apelovao na građane i poslovnu zajednicu da postupe po planovima pripravnosti kako bi zaštitili imovinu.

„Potrebno je da u ovakvim situacijama svi pokažemo odgovornost, da sarađujemo i blagovremeno intervenišemo tamo gdje je potrebno“ zaključio je Gligorić.

Dostupni kontakt-telefoni: 051/553-046 civilna zaštita, 065/638-498 civilna zaštita, 122 (policija), 123(vatrogasci), 124(hitna pomoć).