Čelinac: Nastava neće početi do naredne sedmice

0

ČELINAC, 26. majaNastava u Osnovnoj školi “Miloš Dujić” i Srednjoškolskom centru u Čelincu neće početi do naredne sedmice, odlučio je Krizni štab ove opštine.

Načelnik opštine Momčilo Zeljković demantovao je jučerašnje saopštenje Uprave Civilne zaštite Republike Srpske da u Čelincu danas počinje nastava, ističući da se još nisu stekli uslovi da se đaci vrate u školske klupe.

Voda se povukla iz obrazovnih ustanova, ali je ostavila brojne probleme i veliki broj volontera je proteklih dana radio na čišćenju tih objekata i izbacivanju mulja.

“Nemoguće je u ovom trenutku organizovati nastavu u osnovnoj i srednjoj školi na području opštine, jer ne želimo đake da izlažemo opasnostima od moguće zaraze”, rekao je Zeljković Srni.

On je dodao da će konačna odluka o nastavku školske godine biti donesena kada bude urađena dezinfekcija i deratizacija obrazovnih ustanova.

Zeljković kaže da će ove sedmice stručne ekipe raditi na tome da se osposobe objekti osnovne i srednje škole, a ukoliko bude sve u redu nastava bi trebalo da počne narednog ponedjeljka, o čemu će roditelji i đaci biti blagovremeno obaviješteni.