ČELINAC: Komunalna policija apeluje da se savjesno odlaže otpad

0

ČELINAC, 18. MARTA – Iz Odjelјenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju opštine Čelinac obavještavaju građane da je nakon donošenja nove Odluke o sakuplјanju i odvoženju kućnog otpada intenziviran nadzor nad odlaganjem otpada u širem centru grada.
„Svjedoci smo da se komunalni otpad konstantno odlaže i pored kontejnera, ali i da nesavjesni građani u kontejnere namijenjene za odlaganje komunalnog otpada odlažu kabasti, građevinski i vrtni otpad, što je odlukom zabranjeno i uredno ispisano na samim kontejnerima.

Osim toga, primjetno je odlaganje kućnog i sličnog otpada u kontejnere od strane lica koja ne stanuju u objektima koji se nalaze u obuhvatu određenog kontejnera.
Zbog toga komunalna policija poziva korisnike da se pridržavaju odluke, da otpad iznose u propisanom terminu za odvoz, na propisan način i na propisano mjesto i da ne razvoze otpad po širem centru grada“, navode u odjelјenju i dodaju da je većina lokacija za odlaganje komunalnog otpada pokrivena i video-nadzorom.

Iz odjelјenja podsjećaju da je u skladu sa kaznenim odredbama nove odluke za nepropisno odlaganje otpada za fizička lica predviđena novčana kazna od stotinu do 1.000 KM, dok je kazna za preduzetnike od 300 KM do 3.000 KM, odnosno od 500 KM do 5.000 KM za pravna lica. (www.opstina-celinac.com)