Čelinac dobio šahovsko igralište

0

ČELINAC, 15. aprila – Načelnik opštine Momčilo Zeljković i predsjednik Šahovskog kluba „Čelinac“ Radomir Garić povukli su prve poteze na novosagrađenom šahovskom igralištu, čime je ono zvanično otvoreno i stavljeno u upotrebu.
Zahvaljujući angažmanu udruženja „Aktivni građani“, podršci Britanskog savjeta i Mirku Bašiću iz Ciriha, koji je donirano šahovske figure, mnogi Čelinčani, ljubitelji šaha, moći će svakodnevno odmjeriti snage na ovom crno-bijelom polju, ali i predahnuti u hladovini uz čašicu razgovora. Načelnik Zeljković je u svom obraćanju novinarima podsjetio da se šah u Čelincu aktivno i organizovano igra već 40 godina, kada je osnovan prvi šahovski klub.
„Došao je i taj trenutak kada naš šahovski klub dobija jedno malo i lijepo igralište koje će, osim članovima kluba, poslužiti i mladima i penzionerskoj populaciji sa područja naše opštine“, rekao je Zeljković i dodao da je i sam veliki ljubitelj ove misaone igre.
Jedan od koordinatora projekta Marijana Kurešević rekla je da je inicijator i organizator cijelog projekta neformalna grupa mladih ljudi iz Čelinca, Banjaluke i okoline, koji su prošli obuku Britanskog savjeta o lokalnom aktivizmu, volonterizmu i pisanju projekata, a zatim, kako kaže, svoje vrijeme i vještine uložili u kreiranje mjesta za razonodu najstarije populacije, ali i svih ostalih građana Čelinca.
Šahovsko igralište se nalazi u neposrednoj blizini zgrade opštinske uprave, pošte i sjedišta udruženja penzionera.

 

Izvor: www.opstina-celinac.com

Foto: www.opstina-celinac.com