Brži internet za korisnike ”Blicnet-a”

0

BANJA LUKA, 5. maja – Napredak informaciono-komunikacionih tehnologija i brzina Internet veze predstavljaju faktore koji utiču na društveni i poslovni razvoj društva, rečeno je na konferenciji za novinare kompanije ”Blicnet”, koja je održana u Banjaluci.

Među zemljama sa najbržim prosječnim Internetom na svijetu, prema zvaničnom izvještaju “Akamai State of Internet Report – 2014 ranking” nalaze se Južna Koreja (25,3 Mb/s) , Japan (15 Mb/s), SAD (11,5 Mb/s), dok su u Evropi te brzine niže pa npr. Njemačka koristi prosječnu brzinu od 8,7 Mb/s. Upravo zbog toga je kompanija ”Blicnet” privukla pažnju javnosti velikim povećanjem brzine u kablovskoj mreži u osnovnom paketu za sve korisnike na 10 Mb/s:

“Željeli smo da korisnicima u sredinama u kojima mi poslujemo skratimo vrijeme potrebno za preuzimanje Internet sadržaja. Značajno smo investirali u našu optičko-koaksijalnu infrastrukturu i brzinu podigli na 10 Mb/s u startnom paketu u kablovskoj mreži, a Internet brzine se kreću i do 50 Mb/s u paketu sa našim drugim uslugama, dok je za poslovne korisnike dostupan Internet brzina koje se mjere u hiljadama Mb/s”, izjavio je na konferenciji za novinare gospodin Igor Bohorč, direktor kompanije ”Blicnet”.

DSC_001

Igor Bohorč, direktor kompanije ”Blicnet”

“Sada će korisnici našeg kablovskog Interneta praktično trenutno dolaziti do Internet sadržaja, programa, fotografija i SD ili HD video materijala”, dodao je gospodin Bohorč.

Internet provajder i telekom operater ”Blicnet” je još prije desetak godina prvi u Banjaluci omogućio korištenje širokopojasnog Interneta, a svoju posvećenost unapređenju usluga pokazao je revolucionarnim brzinom sa kojom će korisnici, kako je naglasio gospodin Bohorč, “ moći koristiti i razne web servise koji za rad koriste Internet, pa tako i naš servis TViN sa kojim mogu gledati TV kanale na svim svojim mobilnim uređajima u kući.”

DSC_003

Danijela Marinković-Orlić,  Rukovodilac Službe za korporativno komuniciranje ”Blicneta”

”Blicnet očekuje i podršku nadležnih gradskih vlasti u cilju građenja mreže i spajanja što više građana na širokopojasni Internet, a ovih dana ”Blicnet” će uslugu kablovskog Interneta, za koju vrijedi promotivna ponuda do kraja maja  – samo 10 KM mjesečno za osnovni paket u prvih pola godine korištenja; predstaviti na Trgu Krajine u Banjaluci na mobilnom štandu koji je postavljen ispred RK “Boska” od 5. do 8. maja u periodu od 10 do 20 časova”, izjavila je Danijela Marinković-Orlić,  Rukovodilac Službe za korporativno komuniciranje ”Blicneta”.