Brojne posjete zvaničnika Čelincu

0

ČELINAC, 26. maja – U danima saniranja posljedica razorne poplave, Čelinac su u odvojenim susretima posjetili generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija, ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić, ministar trgovine i turizma Maida Ibrišagić-Hrstić, ministar porodice, omladine i sporta Nada Tešanović, ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević, pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Ljubo Lepir, direktor Elektrokrajine Seka Kuzmanović, te predstavnici organizacija UNDP i OSCE. Stanovnicima čija su domaćinstva stradala u poplavama konzul Nikolić uručio je pakete hrane, higijenskog materijala, odjeće i obuće i rekao da na simboličan način želi da manifestuje solidarnost Srbije sa Republikom Srpskom i da moramo biti zajedno u dobru i zlu.
Ministar Mutabdžija je nakon posjete obrazovnim ustanovama na području Čelinca konstatovao da nisu stečeni uslovi za normalno odvijanje nastavnog procesa u osnovnoj školi „Miloš Dujić“ i srednjoj školi „Čelinac“ i dodao da u tim školama neće biti nastavljena školska godina. Ministar je zadužio krizni štab i rukovodstvo lokalne zajednice da racionalno sagleda situaciju i resornom ministartsvu dostavi prijedlog operativnog plana za početak nastave u ovim školama.
Ocijenjeno je da se za novu školsku godinu moraju pronaći kvalitetna rješenja, a jedno od njih je i završetak novog objekta osnovne škole, koji bi bio u funkciji od naredne školske godine.
Ministarke Rešić, Ibrišagić-Hrstić i Tešanović sa načelnikom opštine obišle su dječiji vrtić i sportsku dvoranu i konstatovali da pomoć Vlade Republike Srpske  neće izostati, ali da se još uvijek ne može govoriti o iznosima.
Ministar Kovačević je, nakon kraćeg sastanka u opštinskoj upravi, zajedno sa rukovodstvom opštine posjetio preduzeće „Maxcommerc”, koje je u poplavi pretrpilo nesagledive štete, i konstatovao da će i ovo ministarstvo pomoći Čelincu u granicama svojih mogućnosti.

Izvor: www.opstina-celinac.com

Foto: www.opstina-celinac.com