BRATIMLJENJE ZVEČANA I ČELINCA, ARLOVU PETROVDANSKA POVELJA

0

ČELINAC, 12. jula –  Na svečanoj akademiji povodom Petrovdana i Dana opštine Zvečani danas je potpisana povelja o bratimljenju ove lokalne zajednice i Čelinca, a predsjedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu Miloradu Arlovu uručena je Povelja za humanost i povezivanje Republike Srpske i Kosmeta.
Povelju o bratimljenju potpisali su predsjednik opštine Zvečani Ivan Teodosijević i predsjednik Skupštine opštine Čelinac Dejan Kurtinović.

Todosijević je Povelju za humanosti uručio Arlovu, koji je domaćinu poklonio Enciklopediju Republike Srpske u izdanju Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.

“Ovo priznanje je vrlo značajno ne samo za mene, nego i za Odbor i cijelu humanu Republiku Srpsku”, rekao je Srni Arlov i istakao da se misija Odbora iz Republike Srpske prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji nastavlja, što pokazuje današnje i prisustvo delegacija iz Trebinja i Čelinca u Zvečanima.

Arlov je najavio da će se uoči Male Gospojine, 20. septembra, bratimiti opština Višegrad sa opštinama Zvečani i Kosovska Mitrovica, što je dogovoreno 16. juna.

“Sve ovo pokazuje koliko Republika Srpska podržava Srbe na Kosovu i Metohiji, a to ćemo nastaviti i dalje”, ističe Arlov.

On dodaje da je Odbor iz Republike Srpske ponosan na sva dosadašnja bratimljenja iznikla iz projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

Arlov je dobitnik Povelje počasnog građanina sjevera Kosova i Metohije, Vidovdanske povelje opštine Kosovska Mitrovica, Povelje za zasluge za narod predsjednika Republike Srpske i Plakete Udruženja `Podrži me`.

 

Srna