Boran Bosančić: Podrška predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku u zaštiti nacionalnih interesa

0

BANЈALUKA, 26. JULA – Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora Demosa Boran Bosančić rekao je da treba naći što bolje rješenje kako bi poljoporivredni proizvođači mogli što prije popraviti plastenike oštećene u nevremenu, te da bi bilo korisno donijeti smjernice kojima bi se tržni centri u Republici Srpskoj obavezali da od poljoprivrednika kupuju proizvode i tako im pomognu u oporavku i što prije stanu na noge.


“Osim nevremena, pojedini privrednici i gazdinstva su pogođeni i pojavom svinjske kuge i našli su se u ozbiljnim finansijskim problemima. Vjerujem da će Vlada Republike Srpske izaći u susret svima koji su pogođeni nevremenom i pomoći im u saniranju štete”, rekao je Bosančić.

Bosančić, koji je i generalni sekretar Demosa, rekao je povodom sarajevskog sastanka partnera u vlasti na nivou BiH, da je Demos dio vladajuće koalicije i podržava rješenje tih problema.

“Bitno je da će već 22. avgusta biti izabran novi ministar finansija, a koji dolazi iz Republike Srpske. Takođe, usaglašen je i set evropskih zakona, a o kojime ća se razmatrati na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Bitno je da se svi problemi rešavaju dijalogom, a ne pozivanjem na sukobe, a koje sve češće možemo čuti od pojedinih političara iz FBiH”, naglasio je Bosančić.

On je iskazao punu podršku presjedniku Srpske Miloradu Dodiku u zaštiti interesa Republike Srpske, jer smatra da vodi ozbiljnu i odgovornu nacionalnu politiku.

Bosančić, koje je u aprilu izabran za predsjednika Gradskog odbora Demosa u Banjaluci, rekao je da se već intenzivno pripremaju za predstojeće lokalne izbore, saopšteno je iz Demosa.

“Vjerujem da smo spremni i da ćemo ostvariti još bolje rezultate nego na prethodnim izborima. Naš cilj je da budemo treća stranka po snazi u Banjaluci. Čelni ljudi organizacije već rade u punom kapacitetu, a pristupaju nam i drugi članovi od kojih će neki biti i kandidati na narednim lokalnim izborima. Imamo kadrove koji mogu da vode kompletnu Gradsku upravu, od predsjednika Skupštine Grada, pa do direktora javnih ustanova i preduzeća”, rekao je Bosančić.