Besplatne dječije predstave poklon Blicneta za praznike

0

ČELINAC, 13. decembra – Kompanija Blicnet je povodom predstojećih praznika čelinačkoj djeci poklonila pozorišnu predstavu. Predstavu „Kako su postale ružne reči“, a koju izvodi čuveno banjalučko Gradsko pozorište „Jazavac“, besplatno je pogledalo više od četiri stotine malih Čelinčana.

Predstava je izvedena sedmog decembra u kino-sali Centra za kulturu i sport Čelinac, a zbog velikog broja djece igrana je u dva termina. U predstavama su uživali učenici OŠ „Mladen Stojanović“ iz Jošavke, kao i đaci iz centralne škole i područnih odjeljenja OŠ „Miloš Dujić“ iz Čelinca. Njihovo oduševljenje moglo se čutim tokom cijele predstave. Aktivni su bili sve vrijeme  i svojim su smijehom, vriskom i aplauzima nastojali da zajedno sa glumcima otkriju kako to nastaju riječi koje ne bi trebalo da se govore. Djeca su se svakako odlično zabavila, a nakon predstave kompanija Blicnet ih je još jednom obradovala podijelivši im prigodne poklončiće.

„Presrećni smo što smo omogućili da i u Čelincu djeca besplatno pogledaju ovu sjajnu predstavu. Posebno nam je drago što su predstavu gledala djeca iz područnih odjeljenja koja možda i nemaju priliku da često prate kulturna dešavanja. Inače, predstava je dinamična i zabavna i na duhovit način djecu uči lijepom ponašanju i bontonu. Predstava ‘Kako su postale ružne reči’ izvrsno je prihvaćena i u Srpcu, koja je takođe bila naš poklon školskoj djeci, te je to ujedno i bio razlog da ovaj odlični pozorišni komad poklonimo i djeci Čelinca“, rekla je PR kompanije Blicnet Danijela Marinković-Orlić.

Predstava je rađena po tekstu našeg velikog pisca za djecu i odrasle Duška Radovića,  a u njoj igraju sjajni i iskusni glumci: Svjetlana Andrić, Dragana Marić, Zlatan Vidović i Marko Dukić.  Reditelj predstave je Aleksandra Spasojević.