4.4 C
Čelinac
Četvrtak, 1 Decembra, 2022

HOTEL ”BLANCA” NA VLAŠIĆU: IDEALNO MJESTO ZA ODMOR I UŽIVANJE U TOKU CIJELE GODINE

0

VLAŠIĆ, 3. novembra – Hotel Blanca Resort & Spa smješten je na atraktivnoj lokaciji sportskog centra Babanovac, u podnožju nekadašnje olimpijske skakaonice.


Kao hotelski kompleks od pet zvjezdica, Hotel Blanca Resort & Spa svojim gostima nudi luksuzne sobe i apartmane, te mnoštvo sadržaja unutar i izvan hotela.

Naše gošće i gosti će daleko od gradske vreve uživati u sadržajima hotela. Wellness centar Mont Lhotse predstavlja najmoderniji wellness centar u ovom dijelu Bosne i Hercegovine i nudi bazene, jacuzzi, saune, masaže i različite spa tretmane. Porodice mogu uživati u gastronomskoj ponudi restorana Mont Blanc, nakon čega odraslima preporučujemo Lobby Bar Month Rushmore, a djeci zabavu u Mont Pinatubo Kids Clubu.

Poslovni korisnici će pronaći mnogo razloga za zadovoljstvo u činjenici da je Hotel Blanca Resort & Spa u potpunosti opremljen da organizuje moderan team building događaj u skladu sa zahtjevima klijenata, kao i svaku vrstu prezentacije poslovnih ideja ili proizvoda.

Naša sportska ponuda nikad nije bila raznovrsnija – sa quadovima i biciklima istražite Vlašić, okušajte se u paintball mečevima ili sportskim aktivnostima na našim terenima. Ljubitelji planinarenja i šetnje u prirodi sigurno će uživatu u turama na vodopad Ugrić u vrh Paljenik. Vlašić istinski blista za vrijeme zimske sezone, zato nas ne zaboravite posjetiti u tim mjesecima, bilo da želite uživati u zimskim sportovima na vlašićkim stazama ili ćaskati sa prijateljima u Ski Baru Mont Parnass.

FOTO GALERIJA:

BISER VLAŠIĆA: HOTEL ”VILLA UGAR” JE PRAVI IZBOR

0

VLAŠIĆ, 4. novembra – Hotel Villa Ugar se nalazi u samom centru sportsko – rekreativnog centra Babanovac, pored skijaških staza. Zbog položaja i nadmorske visine, Villa Ugar predstavlja idealan smještaj za ljubitelje prirode i sporta bilo u zimskom ili ljetnom periodu.


Netaknuta planinska priroda i vrhunska usluga dovoljan su razlog da savršen odmor provedete u Villa Ugar Vlašić. Ako samo jedanput posjetite i iskusite našu čaroliju ovog hotela, vratićete se opet.

Hotel raspolaže sa 27 smještajnih jedinica:

 • 14 dvokrevetnih soba
  (francuski ležaj)
 • 6 dvokrevetnih soba
  (sa pomoćnim krevetom)
 • 2 trokrevetne sobe
  (zasebni kreveti)
 • 4 četverokrevetne sobe
 • 1 četverokrevetna soba
  (sa pomoćnim ležajem)

Hotel Villa Ugar je mjesto za uspješno organizovanje kongresa, konferencija, sastanka i različitih banket događaja.

Dilema gdje provesti godišnji odmor, u ljetnom ili zimskom periodu, ili u bilo koje drugo doba godine, samo jednom posjetom na planinu Vlašić, može se smatrati riješenom.

U sklopu hotela gostima su na rapolaganju terase za odmor daleko od gradske buke na svježem planinskom vazduhu i jakim zracima sunca. Vlašićka visoravan poznata je po  tradiciji  vlašićkog sira, kao i turizmu na Babanovcu, gdje se vremenom etablirao novi centar zimskog turizma, kojeg posjećuju i strani gosti, zahvaljujući otvaranju skijaških staza i novih hotela.

KONTAKT:

Babanovac bb, Šišava 72286

Bosnia and Herzegovina

Tel.: + 387 61 133 163

Predstavnici turističkih agencija posjetili Čelinac

0

ČELINAC, 3. novembra – U okviru USAID-ovog projekta održivog turizma u BiH, predstavnici trideset turističkih agencija iz regije posjetili su 26. oktobra opštinu Čelinac.


Ovo takozvano „fam-trip“ putovanje, koje je turističke radnike provelo kroz nekoliko destinacija u BiH, ima za cilj da kod onih koji se  bave promocijom turističkih potencijala razvije vještinu kreiranja i prodaje novih programa kako bi se u BiH povećao broj turističkih posjeta.

Posjetioce su u vinariji ”Jungić” dočekali načelnik opštine Vlado Gligorić, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaviša Blaženović i direktor biblioteke Jelena Ivanković, predstavljajući im čelinački kraj i najposjećenija turistička mjesta.

Osim vinarije, turistički radnici su posjetili i manastir Stuplje gdje ih je dočekalo i ugostilo bratstvo manastira.

ČELINAC: Završena prva faza asfaltiranja puta Gozna – Slatina

0

ČELINAC, 3. novembra – Završena je prva faza asfaltiranja puta Gozna – Slatina koja povezuje opštine Čelinac i Laktaši.Ukupna dužina puta predviđenog za rekonstrukciju je četiri kilometara, a vrijednost radova je 644.000 KM.

ČELINAC: REKONSTRUKCIJA SPOMEN-KOSTURNICE

0

ČELINAC, 2. novembra – Zahvaljući predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović,  otpočeli su radovi na rekonstrukciji spomen-kosturnice pripadnicima NOB-a u Čelincu.


Prvobitno je ovaj objekat podignut 27. jula 1954. godine u formi spomen-obilježja žrtvama fašizma u Čelincu.

Ništa od ponovnog brojanja glasova: Odbijen zahtjev OIK Čelinac kao neosnovan

0

ČELINAC, 28. oktobra – Centralna izborna komisija BiH na večerašnjoj sjednici je kao neosnovan odbila zahtjev Opštinske izborne komisije Čelinac o ponovnom brojanju glasova za predsjednika i potpresjednike Republike Srpske za biračko mjesto 035B005.

Zahtjev OIK Čelinac odbijen je kao neosnovan sa šest glasova za i jednim protiv.

Ovaj zahtjev OIK Čelinac, koji je stigao danas putem elektronske pošte, obrazložio je šef sektora za pravne poslove Mišo Krstović.

Kao razlog za njegovo podnošenje navodi se da je na predmetnom biračkom mjestu načinjena greška prilikom unosa podataka.

BOR PETROL: ZAPOŠLJAVAMO NOVOG RADNIKA NA POZICIJI AUTOMEHANIČAR – MEHANIČAR

0
KOTOR VAROŠ, 13. oktobra – Bor petrol je moderan poslovni centar, a svojim kupcima nudi veliki broj kvalitetnih usluga i proizvoda. Poznat je po provjerenom kvalitetu roba i usluga, širokoj i raznovrsnoj ponudi, kao i po profesionalnosti zaposlenih.

U okviru Bor petrola nalaze se benzinska pumpa, autoshop, caffe bar, stopshop, samouslužne autopraonice, auto servis, optika trapa, tehnički pregled motornih vozila i osiguranje od autoodgovornosti.
Dobra snabdjevenost svim vrstama pogonskog goriva, gorivo evropskog kvaliteta i dobar omjer cijene i kvaliteta kao i povoljne druge usluge ono su što Bor perol izdvaja od ostalih benzinskih pumpi iz okruženja.
Ove jeseni zapošljavamo novog radnika na poziciji:
Automehaničar / Mehaničar
Zadaci:
– Rad na održavanju vozila
– Ostali poslovi iz djelokruga rada
Vaše kvalifikacije:
– SSS, KV – smjer automehaničar (mehaničar)
– Radno iskustvo u struci (poželjno )
– Vozačka dozvola B kategorije
– Sposobnost rada u timu, pouzdanost, samostalnost, samoinicijativnost i interes za dalji razvoj i usavršavanje
Nudimo:
– Stimulativnu i redovnu zaradu
– Rad u prijatnoj atmosferi
– Priliku za neprekidnim usavršavanjem i napredovanjem
Ako tražiš siguran posao? Redovnu platu? Vrijedni ste? Predani poslu?
Prijavi se i postani dio našeg tima!
Kako se prijaviti?
Prijave sa biografijom slati na e mail: info@borpetrol.biz ili putem kontakt telefona 051/785 – 621.
Rok za prijavu: Oglas ostaje otvoren do popune radnih mjesta.