18.4 C
Čelinac
Utorak, 9 Avgusta, 2022

FOTO VIJEST: GLIGORIĆ I PAŠALIĆ U BARAKOVCU I MILOŠEVU

0

ČELINAC, 29. jula – Načelnik Čelinca Vlado Gligorić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske Boris Pašalić obišli su radove na vodovodu u Barakovcu i objekat u izgradnji pored hrama u Miloševu. 


FOTO GALERIJA:

NAČELNIK GLIGORIĆ: USKORO IZGRADNJA PUTA GOZNA – SLATINA

0

ČELINAC, 29. jula – Načelnik Čelinca Vlado Gligorić razgovarao je sa gradonačelnikom Laktaša Miroslavom Bojićem i ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Borisom Pašalićem  o izgradnji puta Gozna – Slatina,  koji će olakšati putnu, privrednu i ekonomsku komunikaciju između ove dvije lokalne zajednice.


Sredstva za izgradnju ove trase su obezbijeđena iz republičkog budžeta, kao i iz budžeta opštine Čelinac i Grada Laktaši.

Procedura za izgradnju puta Gozna – Slatina, koji je bitan je za poboljšanje uslova života u seoskom području Čelinca i Laktaša, pokrenuta je u ponedjeljak, a vrijednost radova je 650 hiljada KM.

”PONOSNE KARTICE” U ČELINCU

0

ČELINAC, 29. jula – U Čelincu su do sada podijeljene 223  „ponosne kartice“ na osnovu kojih porodice ili roditelji s troje i više djece ostvaruju popuste prilikom plaćanja roba i usluga.


Ovaj projekat će biti nastavljen i kroz naredne dvije godine zahvaljujući saradnji opštine i fondacije „Za porodicu“.

Iz opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti podsjećaju da se prijava za ponosnu karticu vrši u šalter-sali, gdje majke popunjavaju prijavni obrazac uz koji prilažu kopiju lične karte, potvrdu o prebivalištu i rodne listove djece.

Roditelji će nakon obrade zahtjeva i izrade kartica blagovremeno biti obavješteni o načinu preuzimanja istih.

ŠKOLA ENGLESKOG JEZIKA: Vršimo upis polaznika starosti 4 + godina na kurseve engleskog jezika

0

BANJA LUKA, 29. jula – Učenje engleskog jezika treba da bude jednostavno, učinkovito i zabavno. Efektna pisana i govorna kompetencija i komunikacija u stvarnom okruženju je naš krajnji cilj. Kroz interaktivne aktivnosti i zabavu uvodimo najmlađe polaznike u svijet učenja kroz igru, a za omladinu osmišljamo sadržaj ispraćen trendovima koji su popularni i njima bliski. Nastava se odvija u malim grupama što omogućava individualan pristup svoj djeci, kao i direktnu interakciju sa grupom.KURSEVI USKLAĐENI SA EVROPSKIM STANDARDIMA

Naš kurs je u skladu sa Zajedničkim evropskim referentnim okvirom za jezike (Common European Framework of Reference for Languages). Podstičemo razvoj sve četiri vještine: slušanja, čitanja, pisanja i usmenog izražavanja.

INTERAKTIVNA NASTAVA

Nastava je dodatno obogaćena kreativnim radionicama i tematskim zabavnim časovima. Učenici imaju priliku da se na uzbudljiv način upoznaju sa engleskom kulturom i običajima. Interesantni udžbenici prave učenje engleskog jezika čarobnim i nezaboravnim iskustvom korištenjem fantastičnog svijeta crtanih junaka koje djeca znaju i vole. Nastava se odvija uz glumu, edukativne igre i učenje pjesmica.

ZAŠTO ODABRATI NAS?


Način rada – Starshine je škola engleskog jezika koja vašoj djeci nudi kvalitetan i profesionalan rad kroz podsticanje emotivnog, fizičkog, kreativnog i intelektualnog razvoja.

Priprema za ispite – Naš program obuhvata i pripremu za međunarodno priznate ispite, kao i prijavu učenika na adekvatne nivoe.

Instruktivna nastava – Takođe nudimo i instruktivnu nastavu po školskom programu, te individualne časove.

ŠTA STARSHINE NUDI SVOJIM POLAZNICIMA?

 

  • pohađanje nastave engleskog jezika na jednostavan, efektan i zabavan način za sve uzraste
  • individualan pristup našim đacima
  • stalna podrška našim đacima i izvan škole
  • moderan i pažljivo osmišljen nastavni plan i program
  • visoko kvalifikovani predavači
  • kreativne radionice i sportske aktivnosti

KONTAKT: 

@skolastarshine
065 071 321 / 065 386 709
skolajezikastarshine@gmail.com

 

Nezaboravno veče: 25.000 oduševljenih na slavi opštine Čelinac

0

ČELINAC, 27. jula- Najvećim koncertom u istoriji Čelinca,  obilježeni su Dan i krsna slava opštine. Koncertu je prisustvovalo čak 25.000 oduševljenih građana i gostiju svih generacija. Cijelo mjesto je ključalo od dobre energije i raspoloženja.


Velikom događaju pridružili su se i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar Boris Pašalić, poslanici u Narodnoj Skupštini, odbornici u Skupštini opštine, zajedno sa načelnikom opštine Čelinac Vladom Gligorićem.

Čelinac: Dodik zajedno sa Perišićem zapjevao poznati hit (VIDEO)

0

ČELINAC, 27. jula – Najvećim koncertom u istoriji Čelinca obilježeni su Dan i slava opštine.


Pored mnogobrojnih imena iz svijeta muzike, publika je najglasnije pozdravila srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je sa Jovanom Perišićem zapjevao dobro poznati hit “Ne može nam niko ništa”.

Uz Dodika je uglas pjevalo oko 25.000 prisutnih građana.

VLADO GLIGORIĆ: OVO JE POSEBAN DAN ZA ČELINAC

0

ČELINAC, 26. JULA  – Načelnik opštine Čelinac Vlado Gligorić rekao je da je Dan ove opštine poseban dan za Čelinac i izrazio zadovoljstvo što su sa stanovnicima obilježavanju Sabora Svetog arhangela Gavrila prisustvovali i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.


On je rekao novinarima da su Dan i slava opštine Čelinac obilježeni nizom manifestacija.

Gligorić je na početku večerašnjeg koncerta čestitao stanovnicima Čelinca i poželio gostima iz susjednih opština banjalučke regije da uživaju do kasno u noć u nastupu Ane Bekute, Saše Matića, Ivane Selakov, Milice Pavlović.

Opština Čelinac danas proslavlja Dan i krsnu slavu – Sabor Svetog arhangela Gavrila, a povodom toga organizovan je veći broj manifestacija.

Služen je parastos i položeni vijenci za poginule borce čelinačkog kraja.

U Hramu Svetog arhangela Gavrila služena je sveta liturgija i obavljen slavski obred.

Večeras je održana svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj su zaslužnim pojedincima i ustanovama dodijeljena opštinska priznanja.