Akcijom darovanja krvi prikupljene 63 doze ove dragocjene tečnosti

0
davanje krvi

20. Maj 2013. Dom zdravlja i Opštinska organizacija Crvenog krsta iz Čelinca, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Banjaluke, organizovali su akciju darovanja krvi u kojoj su prikupljene 63 doze ove dragocjene tečnosti. Sekretar čelinačke organizacije Crvenog krsta Ostoja Kovačić rekao je da se akciji odazvalo više od 80 članova Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi, ali da, iz zdravstvenih razloga, svi nisu mogli pristupiti davalaštvu.

On je naglasio da ohrabruje činjenica da dobrovoljnom davalaštvu krvi sve češće pristupaju mladi Čelinčani, a ovog puta akciji su organizovano pristupili i članovi navijačke grupe “Delije”.

Predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi, koji djeluje pri Crvenom krstu Čelinac, Goran Marjanović rekao je da će slična akcija narednih dana biti organizovana i u čelinačkom selu Stara Dubrava.

On je zahvalio čelinačkim preduzećima “Madra”, “Fačo”, “Inkoprom”, “Top-fit” i “Torineks” koja podržavaju rad humanitaraca iz Čelinca i svake godine organizuju više humanitarnih aktivnosti.
SRNA