AGONIJA PORODICE SE NASTAVLJA Sumnja se da samo jedan čovjek ČUVA TAJNU gdje je tijelo Danke Ilić (2) “On pokazuje najviši stepen inteligencije i lukavosti”

0

Gdje je tijelo Danke Ilić, pitanje je koje se postavlja već mjesec i po dana od kada je otkriveno da je dvogodišnja djevojčica ubijena, ali do danas odgovora nema.

Kako saznaje Blic, sumnja se da samo jedna osoba zna gdje je tijelo djevojčice i to je Rade Dragijević, otac Dejana Dragijevića, koji je priznao da je ubio Danku Ilić.

Sumnja se da tajnu o ubijenoj Danki Ilić i njenom tijelu, odnosno gdje je sakriveno, zna samo Rade Dragijević koji se nalazi u pritvoru.

– On pokazuje najviši stepen inteligencije i lukavosti. Ubrzo pošto je uhapšen promijenio je advokata i djeluje da misli samo na svoju odbranu. Zbog toga se sumnja da je upravo on ključan za pronalazak tijela djevojčice – kaže izvor Blica.

Tužilaštvo je, takođe, naložilo vještačenje GPS uređaja iz službenog vozila JKP “Vodovod”, kako bi se utvrdila trasa kretanja navedenog vozila, za kritični period, kažu u VJT Zaječar.

DNK vještačenja
Do sada je ispitano 17 svjedoka.

Kako prenosi Informer, Više javno tužilaštvu u Zaječaru potvrdilo je informaciju, koja se pojavila u pojedinim medijima, da nova DNK vještačenja koja su pristigla u to tužilaštvo ne pokazuju da postoje biološki tragovi ubijene djevojčice Danke Ilić (2) iz Bora.

– U pitanju su DNK vještačenja preko 400, od ukupno 500 tragova, izuzetih iz vozila JKP “Vodovod” koje su, kako se sumnja, koristili osumnjičeni Dejan Dragojević i Srđan Janković prilikom zločina. U dosadašnjim pristiglim rezultatima vještačenja, nema bioloških poklapanja sa DNK djevojčice. Međutim, važno je napomenuti da je ovo samo dio veštačenja, jer se vještači mnogo predmeta. Sada je stiglo samo prvih nekoliko izvještaja. Mi očekujemo da pristignu i ostali – potvrdio je tužilac Miodrag Canović za Informer.

Osim ovog seta materijalnih tragova, na Biološkom fakultetu u Beogradu u toku su i vještačenja biloških tragova alata iz kuća osumnjičenih i drugih predmeta, pronađenih na terenu.

Istraga smrti osumnjičenog
VJT Zaječar je nakon prijema obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu Beograd, podnijelo prijedlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti pokojnog Dalibora Dragijevića, u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja, iz kojih razloga se nije oglašavalo u vezi slučaja, ali nastavlja istragu povodom teškog ubistva Danke Ilić.

Kako je saopštilo Apelaciono javno tužilaštvo u Nišu, ovlastilo je Više javno tužilaštvo u Nišu da u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja propisanom Opšte obaveznim uputstvom Republičkog javnog tužioca O. br. 3/17 od 26.09.2017. godine, preduzme radnje i mjere radi utvrđivanja okolnosti pod kojim je 7. aprila 2024. godine preminuo Dalibor Dragijević iz sela Zlot, grad Bor.

( srpska info )

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име