Aktuelnosti

SEMINAR KOMPANIJE ”DNA” U BANJALUCI: KAKO DO PRESELJENJA U AUSTRALIJU I DOBIJANJA AUSTRALIJSKE VIZE

aus

BANJA LUKA, 29. januara – SEMINAR KOMPANIJE ”DNA” U BANJALUCI: KAKO DO PRESELJENJA U AUSTRALIJU I DOBIJANJA AUSTRALIJSKE VIZE: Opširnije »

Škola violine u Čelincu

NATALIJA 2

Čelinac, 02. septembra – Centar za kulturu, fizičku kulturu, obrazovanje i informisanje Čelinac organizuje upis u školu violine koju će voditi violinistkinja Natalija Todorović. Prijaviti se možete putem brojeva telefona 065/513 308 ili 051/553 958. Opširnije »

Na području Policijske uprave Banja Luka pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontroli brzine

radarska 29 a

Čelinac, 29. avgusta - Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka,  29. 30. i 31.08. 2018. godine, na području Banje Luke, Prnjavora, Laktaša, Kotor Varoša i Čelinca, realizuju  aktivnosti u cilju održavanja, ali i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, sa akcentom na kontroli brzine. Aktivnosti se realizuju u cilju preventivnog djelovanja na vozačeda vožnju prilagode uslovima na putu, saobraćajnom propisima, a prvenstveno da poštuju ... Opširnije »

Promocija nove knjige u čelinačkoj biblioteci

promocija 29

Čelinac, 29. avgusta - U četvrtak, 30. avgusta sa početkom u 19:00 u Narodnoj biblioteci “Ivo Andrić” u Čelincu održaće se promocija zbirke priča “Mandarinske patke” Milanke Blagojević. Milanka je do sada objavljivala u raznim književnim časopisima, portalima i zbirkama mladih autora, a ovo je njena prva samostalna zbirka. Na ovaj korak podstakla ju je književnica Tanja Stupar Trifunović, koja je ... Opširnije »

U komi nakon pada sa kumovog balkona

koma 22 a

Čelinac, 22. avgusta – Željko G. (44) u komi je nakon što je u mjestu Jošavka Donja, opština Čelinac, pao sa balkona kumove kuće, saznajemo nezvanično. Ljekari su potvrdili da ima teške povrede, te da je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju. Izvor blizak istrazi potvrdio je juče za “Nezavisne” da se nezgoda dogodila 19. avgusta oko 23.20 časova. “Te ... Opširnije »

POČINJE IZGRADNJA NOVOG GRADSKOG MOSTA U ČELINCU

potpis 18

Čelinac, 18. avgusta – Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković i predstavnik firme “Prijedor putevi” Radenko Crnogorac potpisali su u četvrtak ugovor o izgradnji novog gradskog mosta sa uređenjem pješačke zone na lijevoj obali nizvodno od mosta u Čelincu u vrijednosti 1.460.000 KM. Vlada Republike Srpske je za ovaj projekat izdvojila milion KM, dok je Vlada Srbije donirala 500.000 KM. Most ... Opširnije »

U čelinačkoj biblioteci predstavljena knjiga «Кad sjećanja ožive» Vladimira Stančića

promocija 11

Čelinac, 11. avgusta – U Narodnoj biblioteci «Ivo Andrić» u četvrtak, 9. avgusta, pred mnogobrojnom čitalačkom publikom predstavljena je knjiga «Кad sjećanja ožive» Vladimira Stančića (1944) koji duže od pola vijeka živi i radi u Njamačkoj. O knjizi i autoru govorili su direktor biblioteke i lektor knjige Jelena Ivanković i recenzenti Momčilo Spasojević i Borislav Maksimović. Oni su istakli da ... Opširnije »