Aktuelnosti

U komi nakon pada sa kumovog balkona

koma 22 a

Čelinac, 22. avgusta – Željko G. (44) u komi je nakon što je u mjestu Jošavka Donja, opština Čelinac, pao sa balkona kumove kuće, saznajemo nezvanično. Ljekari su potvrdili da ima teške povrede, te da je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju. Izvor blizak istrazi potvrdio je juče za “Nezavisne” da se nezgoda dogodila 19. avgusta oko 23.20 časova. “Te ... Opširnije »

POČINJE IZGRADNJA NOVOG GRADSKOG MOSTA U ČELINCU

potpis 18

Čelinac, 18. avgusta – Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković i predstavnik firme “Prijedor putevi” Radenko Crnogorac potpisali su u četvrtak ugovor o izgradnji novog gradskog mosta sa uređenjem pješačke zone na lijevoj obali nizvodno od mosta u Čelincu u vrijednosti 1.460.000 KM. Vlada Republike Srpske je za ovaj projekat izdvojila milion KM, dok je Vlada Srbije donirala 500.000 KM. Most ... Opširnije »

U čelinačkoj biblioteci predstavljena knjiga «Кad sjećanja ožive» Vladimira Stančića

promocija 11

Čelinac, 11. avgusta – U Narodnoj biblioteci «Ivo Andrić» u četvrtak, 9. avgusta, pred mnogobrojnom čitalačkom publikom predstavljena je knjiga «Кad sjećanja ožive» Vladimira Stančića (1944) koji duže od pola vijeka živi i radi u Njamačkoj. O knjizi i autoru govorili su direktor biblioteke i lektor knjige Jelena Ivanković i recenzenti Momčilo Spasojević i Borislav Maksimović. Oni su istakli da ... Opširnije »

Humanost na djelu

donacija 11 b

Čelinac, 11. avgusta – Na proslavi dana i krsne slave opštine Čelinac, Svetog Arhangela Gavrila, dodjeljene su plakete i priznanja zaslužnim građanima. Plaketa Skupštine opštine za 2018. godinu dodjeljena je generalnom konzulu Republike Srbije, gospodinu Vladimiru Nikoliću, a priznanje za životno djelo dobio je gospodin Rajko Кuzmanović. Zahvaljujemo se gospodinu Vladimiru Nikoliću na odluci da novčana sredstva ostvarena po osnovu ... Opširnije »

Podrška World Vision BiH djeci Čelinca

donacija 11 a

Čelinac, 11. avgusta – Кoalicije za zaštitu djece opštine Čelinac koju čine predstavnici socijalnog, zdravstvenog, obrazovnog sektora i opštine, i ove godine, prepoznala je potrebu da se određeni broj djece sa teritorije naše opštine podrži u naturi s ciljem poboljšanja životnih uslova. Navedena aktivnost uvrštena je u Akcioni plan zaštite djece opštine Čelinac. Podrška za deset porodica sa djecom, a ... Opširnije »

Mališani iz Čelinca boravili na ljetovanju u Bečićima

becici 11

Čelinac, 11. avgusta – Četrnaest mališana uzrastne dobi od 9 do 14 godina iz Čelinca, u periodu od 29.07.2018. godine do 07.08. 2018. godine, boravilo je u Bečićima, a u sklopu realizacije projekta „Socijalizacija i rekreacija djece Republike Srpske 2018“. U pratnji mališana bila su dva vaspitača. Projekat je realizovan u organizaciji i pod pokroviteljstvom Javnog fonda za dječiju zaštitu ... Opširnije »

Jotanović trijumfovao na šahovskom turniru u Čelincu

ahovski-turnir-1

ČELINAC, 06. avgusta – Juče je  u hotelu “Turist” u Čelincu  održan šahovski turnir na kojem je trijumfovao Dragoslav Jotanović iz Kotor Varoša, kojije osvojio 7 bodova, i sasvim zasluženo ponio pehar za najbpljeg na ovom turniru.. Učešće na turniru uzelo je 19 igrača iz Čelinca, Кotor Varoša i Кneževa. Opširnije »